BERITA TERKINI

Hebahan Keputusan Rayuan Kedua UPUOnline Lepasan STPM/Setaraf ke Universiti Awam Sesi Akademik 2020/2021 boleh disemak pada :

19 Oktober 2020 (Isnin) Jam 12 tengah hari.

Semakan boleh dibuat melalui url berikut :

Semakan juga boleh dibuat melalui aplikasi UPUPocket.

UPUCHAT

Berkomunikasi dengan bot yang direka untuk menjawab persoalan anda berkenaan dengan permohonan kemasukan ke Universiti Awam, Kolej Matrikulasi, Institut Pendidikan Guru, Politeknik, Kolej Komuniti dan Institusi Latihan Kemahiran Awam.

APLIKASI PERANTI PINTAR

Semakan Status UPU

Membolehkan pengguna untuk menyemak status permohonan UPU, status kelayakan dan keputusan permohonan dan rayuan pemohon.

e-Panduan

e-Panduan menyediakan syarat kemasukan ke Universiti Awam, Institut Pendidikan Guru, Kolej Matrikulasi,  Politeknik, Kolej Komuniti dan Institut Latihan Kemahiran Awam (ILKA).

Kalendar Akademik (Takwim)

Menyediakan butiran mengenai tarikh penting yang berkaitan dengan aktiviti permohonan UPUonline

Aduan

Maklumbalas berkaitan permohonan UPUonline. Pengguna boleh memberi maklumbalas (aduan/pertanyaan/cadangan) berkenaan dengan perkhidmatan yang disediakan oleh pihak BKPA.

Anda mempunyai persoalan?

Anda boleh mengemukakan maklumbalas melibatkan pertanyaan, aduan, cadangan dan penghargaan menerusi aplikasi maklumbalas kami. Pihak BKPA akan berusaha menjawab maklumbalas secepat yang mungkin.